jolie blog

Usne, adut ženske senzualnosti

jolie-blog-usne

Retko koji deo lica privlači toliko pažnje – u poeziji, na filmu, kroz glamurozne fotografije u modnim magazinima – kao što to čine ženske usne.

Oči jesu ogledalo duše, ali usne su ono što naglašava estetiku celog lica i za usne je uvek važilo pravilo da punoća ističe njihovu lepotu.Stručnjaci često ističu da trendovi uvećanja i oblika usana variraju kroz istoriju i kulture, ali se nikad ne menja činjenica da su savršene usne potrebne svakom licu.

Žene su oduvek želele da im usne deluju punije, zavodljivije, sa više boje… Lepe usne i kad su potpuno bez ruža, i kad su naglašene intenzivno crvenom nijansom – podjednako lice čine nezaboravnim. Zašto je tako? Zanosne usne primetimo čim nekoga ugledamo i ta slika ostaje dugo upamćena te povezana sa tom osobom. Sa druge strane, tanke usne najčešće percipiramo kao nešto neupadljivo i asociraju nas na osobe koje verovatno nećemo primetiti u masi.

Kako se vremena menjaju, menja se i naše poimanje estetskog – ali usne uvek ostaju u fokusu kao nešto što se može dodatno ulepšati kako bi celo lice zasijalo! Srećom po sve nas, živimo u eri lepote po meri kada su procedure kojima se može promeniti oblik i punoća usana bezbedniji i bezbolniji nego ikad. I ne samo to – da li ste znali da se najveći beauty eksperti prepoznaju po tome kojoj „školi“ oblika usana pripadaju?

Kako Jolie ambasada lepote sarađuje sa najboljima, kod nas su vam dostupne najtraženije tehnike tretmana za prelepe usne. Veliko interesovanje vlada za dve tehnike – jedna je „russian lips“ a druga „francuske usne„. Za obe je zaslužna naša draga gošća iz Rusije dr Natalia Shamenkova koja važi za autoritet na ovom polju.

U čemu se razlikuju?

Kod francuskih uana se prirodni oblik usana ne menja, već se samo podstiče punoća i svežina. „Ruske usne“ vašem prirodnom obliku daju posebno senzualni oblik, ali zadržavaju tu prelepu prirodnost koju Ruskinje neguju u svom izgledu.

U dilemi ste kako bi vam izražajnije usne pristajale uz ostatak lica? Imamo rešenje i za vas! Reč je o „Cinderella’s Lips“ proceduri u kojoj se mala količina hijaluronske kiseline ubrizga zajedno sa fiziološkim rastvorom što daje učinak povećanja usana doslovno dva do tri dana.

Podelite ovu objavu

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Sviđa vam se naš blog?

Prijavite se i budite među prvima koji će pročitati naše nove objave

Pročitajte još